ALEGEM PĂTUŢUL: CONSTRUCȚIE, CARACTERISTICI, CULORI, DESIGN. - Pomarin Kids - articole textile pentru copii

ALEGEM PĂTUŢUL: CONSTRUCȚIE, CARACTERISTICI, CULORI, DESIGN.

Cu siguranţă, sarcina, este una dintre cele mai frumoase perioade în viaţa oricărei femei. Iar multitudinea şi diversitatea de hăinuţe pentru nou-născuţi, jucăriile, mobilierul, o vastă varietate de lenjerii de pat şi multe alte accesorii şi elemente de decor, nu te pot lăsa să treci indiferent pe lângă acestea. O importanţă majoră trebuie acordată pătuțului pentru bebe. Acestea pot fi de diverse dimensiuni, culori, design, brand, dar şi caracteristici. Si asta deoarece, pătuţul este locul unde copilul îşi va petrece cel mai mult timp, mai ales în primele luni de viaţă, iar somnul liniştit al bebeluşului este extrem de important.

Pătuţ din lemn. De obicei, producătorii de pătuţuri folosesc lemnul la construcţia acestora. Lemnul este un produs natural, dar şi unul practic. Pătuţul poate avea pereţi laterali detaşabili şi de divers design şi culori. Unele dintre modele sunt dotate cu un leagăn suplimentar. De asemenea, la nivel de saltea, pătuţul poate fi reglabil, altele sunt fixe. Unele pătuţuri sunt concepute cu un sertar de depozitare.

Pătuţ pliabil. Există şi pătuţuri pliabile. De obicei, acestea sunt construite din schelet metalic, cu husă din material textil. Acest tip de pătuţ este potrivit pentru calatorii, poate fi uşor detaşat şi ocupă puţin spaţiu. Ulterior, acesta poate fi utilizat ca ţarc de joacă.

Pătuţ transformabil. Acesta este recomandat a fi folosit până la vârsta de 3 ani. Pătuţul este construit astfel încât, acesta se poate transforma pentru ca să se poată fi folosit ca pat pentru juniori. Acestea sânt mai scumpe, dar în timp pot recupera costul. Ele sânt dotate cu un sistem de blocare balansare, 3 nivele pentru saltea, comodă multifuncţională, măsuţă de schimbat scutece, lădiţă cu capac. Psihologii însă nu prea recomandă acest tip de pătuţ, deoarece consideră că orice copil trebuie să facă tranziţia de la o etapa la alta.

Pătuţ suspendat. Deşi se găsesc foarte puţine modele de pătuţuri suspendate, acestea reprezintă o alternativă la pătuţul fix. Avantajul pătuţului suspendat este faptul că bebeluşul se leagănă singur în timpul somnului, atunci când se mişcă, simulând astfel mişcările din burtica mamei. Pătuţul poate fi suspendat de tavan, însă majoritatea modelelor sunt prevăzute cu un trepied pentru suspendare.

De menţionat. Pe primul loc trebuie să fie siguranţa copilului. Nu spune nimeni că trebuie să cheltuiţi o avere, însă încercaţi să acordaţi un buget rezonabil acestei achiziţii importante pentru copilul vostru. După ce v-aţi fixat un buget maxim, porniţi în căutarea pătuţului potrivit, ținând cont de câteva sugestii practice şi importante pentru sănătatea copilului:

Gândiți-vă dinainte la locul în care va fi amplasat;

Aveţi grijă ca pereţii laterali să permită circulaţia bună a aerului;

Este de preferat ca pătuţul să aibă rotile (cu opritoare sau detaşabile), pentru că în decursul timpului s-ar putea să vreţi să îl mutaţi în altă cameră. În plus, dacă are rotile, îl veţi muta mai uşor pentru a putea şterge praful de sub el.

Este bine să cumpăraţi salteaua împreună cu pătuţul. Aceasta trebuie să aibă dimensiuni exacte ca cele ale pătuţului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *