CE TIP DE AȘTERNUT ESTE CEL MAI POTRIVIT PENTRU BEBELUȘI! - Pomarin Kids - articole textile pentru copii

CE TIP DE AȘTERNUT ESTE CEL MAI POTRIVIT PENTRU BEBELUȘI!

Cu siguranță, orice părinte dorește să aleagă cel mai potrivit așternut de pat pentru copilul său, ca acesta să fie confortabil, din materiale naturale, dar și să ofere maximă siguranță.

În primul rând, alegeți un pătuţ care corespunde standardelor moderne de siguranţă. Alegeţi o saltea fermă care se potriveşte perfect dimensiunilor pătuţului (o saltea moale poate duce la riscul de sufocare a bebeluşilor). Utilizarea altor obiecte decât cearşaful, cum ar fi perne decorative sau jucării din pluş nu sunt recomandate până la vârsta de 2 ani.

Protecţiile laterale trebuie sa fie moi şi subţiri, nicidecum pufoase, să se fixeze bine, astfel încât să nu să se desprindă şi să cadă. Atrageţi atenţia ca legăturile sau elementele de prindere să fie din ţesături naturale şi de lungime cât mai mare. Legăturile de mătase pot luneca de pe gratiile pătuţului. Legăturile late oferă un aspect frumos şi joaca un rol de decor pentru pătuţ, dar nu întotdeauna sânt şi practice.

Folosiţi o husă de protecţie. Aceasta prelungeşte viaţa saltelei, astfel încât veţi putea folosi salteaua o perioada îndelungată de timp în condiţii optime de igienă. Se poate opta pentru o protecţie simplă sau una impermeabilă. Este important ca aceasta să poată fi spălată în maşină de spălat rufe.

Acoperiţi cu un cearşaf cu elastic care să se prindă bine de saltea.

George Cohen – pediatru

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *